O nama

NAJKRAĆE

Linguapax je škola rođena 1996. godine, dobrano nas je  protresao pubertet, a ove godine postajemo punoljetni (možda i malo ozbiljniji?). Školu čini tim sjajnih, talentiranih ljudi koji ulažu puno ljubavi i truda u svoj posao. Nismo jedini - upoznali smo mnogo kolega iz drugih škola stranih jezika koji također vole svoj posao i nastoje ga raditi što bolje. Takve škole najčešće su članice najveće regionalne udruge škola stranih jezika srednje i istočne Europe - ZAJEDNICE ZA STRANE JEZIKE HGK.

Neprestano radimo na poboljšanju kvalitete rada, različita usavršavanja nastavnika i osoblja. Naši programi izrađeni su na temelju  EU STANDARDA za jezike. Podučavamo engleski (gotovo 90 % polaznika), francuski, njemački i talijanski jezik za sve uzraste. 

Ako ste ambiciozan roditelj predškolca, dovoljno je omogućiti mu/joj gledanje crtića na ciljanom jeziku. Ako slučajno ovo još ne znate - bit ćete zapanjeni kojom brzinom vaš mali genijalac uči. Upravo crtići su sjajna priprema za školu, ali i za trajno i tečno vladanje jezikom.

O PROGRAMU UČENJA

U školi smo razvili metodu ranog učenja stranih jezika koja jamči odlične rezultate. Preko 90 % malih polaznika postiže jezičnu samostalnost nakon četiri godine učenja ili oko 300 sati nastave. Ovo, naravno, podrazumijeva sve jezične vještine: govor, slušanje, čitanje i pisanje.

Što se tiče odraslih, za njih smo osnovali Pučko otvoreno učilište Vinkovci - ustanovu za obrazovanje odraslih. Programi za odrasle odobreni su od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a polaznici po završenom stupnju dobivaju javnu ispravu - svjedodžbu o znanju jezika i stupanj koji mogu pridodati svojoj e-radnoj knjižici. Ovo je prije svega važno zato da stečene jezične vještine mogu biti i formalno priznate od javnih institucija - vjerojatno nećemo reći ništa novo ako potvrdimo da, kada je država u pitanju, i dalje nema šale: nema veze znate li sjajno engleski ili francuski, već imate li dokaz o tome.

Polaznike s dovoljno naprednom razinom znanja pripremamo za polaganje uglednih CAMBRIDGE ISPITA za B2, C1 i C2 stupanj i po brojnosti i rezultatima se posljednjih godina ubrajamo među najbolje u Hrvatskoj. Postotak prolaznosti naših kandidata kreće se iznad 90 %, i neprekidno nastojimo taj postotak poboljšavati. Također, dugogodišnji smo CENTAR - PARTNER British Councila, britanske organizacije za kulturne i društvene veze Ujedinjenog Kraljevstva sa svijetom.

Linguapax je jedna neobična i lijepa priča koju bi pisac sada treba završiti poznatom rečenicom "and they lived happily ever after".

KADA I KAKO SE UPISATI

Već u predškolskoj dobi (4-6 godina) organiziramo kreativne igraonice za djecu koje uz engleski jezik uključuje glazbu, ritmiku, likovno izražavanje, matematiku, logiku i informatiku. One su trenutno u eksperimentalnoj fazi u kojoj provjeravamo ishode učenja. Ovim se sadržajima, uz stjecanje dragocjenih vještina, potiče i dječja kreativnost i kritičko rasuđivanje, a slični pilot projekti pokazali su da djeca pokazuju osjetno bolje rezultate kada krenu u školu. U suradnji s Kreativnom igraonicom Vukovar ovaj program na moderan i zabavan način dopunjava i oplemenjuje naše obrazovne programe na posve nov i inovativan način. 

Krajnja dob za uključenje u program ranog učenja je drugi razred osnovne škole. Ukoliko ste zakasnili, treći razred se također najčešće dobro integrira u program, a kasnije postotak polaznika koji uspješno svladavaju strani jezik postupno opada. Budući da je broj tinejdžera koji zadržavaju usredotočenost na školu i životne ciljeve tijekom odrastanja malen, toplo preporučamo učenje stranih jezika od rane dobi.

A ako niste uspjeli naučiti strani jezik kada ste imali vremena na pretek, preporučamo vam PROGRAM ZA ODRASLE. Svaki modul traje 4 mjeseca, uključuje 70 sati, a godišnje možete završiti dva modula.

Sve ostale informacije saznajte u našem TAJNIŠTVU. PREDBILJEŽBE primamo tijekom cijele školske godine, a na UPIS vas pozivamo početkom rujna. 

Uz vjeru da znanje jezika danas predstavlja jednu od najvažnijih komponenti temeljnog znanja čovjeka, zahvaljujemo svim našim polaznicima i roditeljima koji su nam vjerovali svih ovih godine i napredovali zajedno s nama!

 
 

Prijava

Prijavite se svojim računom

Korisničko ime
Lozinka
Zapamti me